Omvormers

Vang zonne-energie makkelijk op

Zou je graag ecologische installaties in en rond je woning integreren? Dan zijn zonnepanelen en thuisbatterijen een goede keuze. Naargelang je noden plaatsen we fotovoltaïsche zonnepanelen (incl. omvormers), waarmee je zonne-energie kan opvangen. We zetten daarvoor merken in zoals Huawei, BYD en Solaredge.

Binnen in huis plaatsen we minstens één omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Een omvormer wordt voornamelijk gekozen naargelang het vermogen van de zonnepaneleninstallatie en daarop afgestemd.

Voor een maximaal rendement kies je best een omvormer die tussen 90 % en 110 % van de installatie aankan. Meestal kiezen onze klanten voor een omvormer die 90 % van de totale zonnepaneleninstallatie aankan. Dat noemt men onderdimensioneren.

Men doet dat omdat in onze regio zonnepanelen vrijwel nooit hun absolute piekrendement behalen, gezien de weersomstandigheden niet altijd ideaal zijn. Connect Solutions zal je volledig bijstaan en je het gepaste advies geven.

img pic1p
img pic1p

Een premie bovenop je investering

In 2020 besliste het Grondwettelijk Hof om de premiebedragen voor terugdraaiende tellers te verlagen en zelfs volledig af te bouwen tegen eind 2024. Daarom kan het nu nog interessant zijn om je voordeel te halen uit de nog bestaande premies. Let erop dat je voor installaties vanaf 1 kWh al ondersteuning krijgt, maar voor installaties boven 9 kWh geen ondersteuning meer ontvangt. Aarzel niet om ons te contacteren als je meer informatie wenst over premies.